דודו פלמה ושמעון פינטו: לשם ייחוד צפון – דרום > דודו פלמה ושמעון פינטו: לשם ייחוד צפון – דרום

בשבת 26 בספטמבר 2015 בשעה 11:30 תפתח התערוכה "דודו פלמה ושמעון פינטו: לשם ייחוד צפון – דרום" במוזיאון בית אורי ורמי נחושתן בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד.

התערוכה, באוצרותו של פרופ' חיים מאור, היא מפגש בין שני אמנים ישראלים, ילידי הארץ, שמרכיבי הזהות והביוגרפיה שלהם שונים מאוד זה מזה. בחיבור היזום נחשפים בעבודותיהם של האמנים קשרים משמעותיים סמויים, אסתטיים ועקרוניים כאחד..  המפגש ביניהם מתרחש בציר צפון-דרום: דודו פלמה (אשכנזי, בן להורים ניצולי שואה, בן קיבוץ אשדות יעקב מאוחד, חילוני, שחי בקיבוץ כפר הנשיא באצבע הגליל בצפון, משמש כמחנך ועוסק בכתיבת שירה, פרוזה, מחזאות וציור) ושמעון פינטו (ילד מזרחי ממוצא מרוקאי, שהתחנך כ"'ילד חוץ"' בקיבוץ, שצמח בפריפריה הדרומית בעיר ערד, חוזר בתשובה, שחי כיום על פי אורחות החיים הדתיים בירושלים ועוסק בעיקר בציור ובכתיבה).

אוצר התערוכה, פרופ' חיים מאור, מדגיש כי תערוכתם של השניים היא מקרה-מבחן להצגת אמנים 'אחרים' שצמחו בפריפריה ויוצרים בה: "במשך שנים רבות השיח והמחקר על אודות קורות האמנות בישראל התעלם, גימד או דחה - כל יצירה או כל דיון שעסקו בביוגרפי, בגלותי או בנרטיבים ששיקפו זהות ישראלית היברידית של קולות "אחרים" (ניצולי שואה, מזרחים, פלסטינים, דתיים, להט"בים, תושבי הפריפריות בדרום ובצפון, ועוד). בשנים האחרונות, המאבק התודעתי הזה מתחזק ומתעצם, בשעה שהזהות ההיברידית של הקולות ה"אחרים" יוצאת מתוך הארונות, כולל ארונות המתים. בעל כורחה, הזהות הישראלית המונוליתית שנשחקה והתפצלה, משנות השמונים ואילך, נאלצת להכיר ב"אחרים" שבתוכה". בתערוכה תוצגנה עבודות מן השנים האחרונות (ציורים, מצגות וידיאו וטקסטים).

שמעון פינטו – קורות חיים: 1967 – נולד בערד; 1997-2000 – לימודי אמנות במרכז לאמנות חזותית; לימודי תולדות האמנות באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, באר שבע; משנת 2000 הציג תערוכות יחיד: במוזיאון ערד, בגלריה המשרד בתל אביב, בגלריה פלורנטין 45 בתל אביב, בגלריה העירונית ע"ש סמילנסקי ברחובות; בגלריית הסנאט באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, בית האמנים - ירושלים והשתתף בתערוכות קבוצתיות; משנת 2005 חי ויוצר בירושלים.

דודו פלמה – קורות חיים: 1950 – נולד בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד; למד בשנות השבעים אמנות וציור אצל האמן אברהם אילת. משנת 1981 הציג תערוכות יחיד: בגלריית הקיבוץ בתל אביב ובגלריות בקיבוץ הסוללים ובמחניים. והשתתף בתערוכות קבוצתיות; משנת 1973 חי ויוצר בקיבוץ כפר הנשיא.

התערוכה תינעל בתאריך : 15.12.15

קטלוג התערוכה >>>