למי נועדו הנחשים השורקים שעל ראשיכם? > ז'וזף דדון - למי נועדו הנחשים הלוחשים שעל ראשיכם?

יוסף-ז'וזף דדון - "למי נועדו הנחשים הלוחשים שעל ראשיכם?"   יוסף-ז'וזף דדון - "למי נועדו הנחשים הלוחשים שעל ראשיכם?"   יוסף-ז'וזף דדון - "למי נועדו הנחשים הלוחשים שעל ראשיכם?"

יוסף-ז'וזף דדון - "למי נועדו הנחשים הלוחשים שעל ראשיכם?" - (מתוך אנדרומכה מאת ז'אן ראסין, מערכה חמישית, תמונה חמישית)

אוצרת התערוכה: איזבל בורז'ואה

בבחירת החרוז הנפלא הזה מאת ראסין, כשם תערוכתו, יוסף-ז'וזף דדון מצהיר על נטייתו לשאוב מן הטרגדיה היוונית – ובה-בעת מדגיש את זיקתו המתהדקת לספרות הצרפתית. תערוכתו במוזאון בית אורי ורמי נחושתן, שבקיבוץ אשדות-יעקב מאוחד, מורכבת מארבע סדרות של תצלומים ורישומי דיות לצד מצגת שיקופיות. זו התצוגה הראשונה של עבודות אלה, שנוצרו בעת שהייתו של דדון בקריית האמנויות בפריז (Cité des Arts) באביב 2015.

יוסף-ז'וזף דדון נולד בניס שבצרפת, שבה אינו מתגורר עוד אף כי הוא חוזר ומבקר בה באופן סדיר. בגיל חמש עלה לישראל והשתקע עם משפחתו בפאתי הנגב, באופקים – עיירה שהגיחה משום-מקום, סביבה רק מחנות צבא, אפופת רעש מחריש אוזניים של מטוסי אימונים. שם, בנוף שאורו בוהק וקווי המִתאר בו נודדים, האופק מתמזג עם קו הרקיע של עזה השכנה. דדון מתבונן במעגל התופת של בנייה והרס, של החְרבה בלתי פוסקת. יצירתו האישית שואבת השראה מן המציאות המקומית.

התערוכה תיפתח  בשבת  16.1.2016 ב-12:00   ותוצג עד 2.4.2016