נתן טל – אסיף > נתן טל – אסיף

נתן טל – " אסיף " - 16.4.2016 - 30.7.2016

נולד ב 1944 בקיבוץ שפיים וחי בו עד היום. נשוי עם תמר ואב לבת ושלושה בנים וסבא לשניים עשר נכדים.
         מילדות נהג לצייר ומכיתה י' כבר נעשה למאייר קיבוצי בחגים ומצייר תפאורות להצגות בקיבוץ.

לימודים במכון אבני ובאורנים והשתלמות בת חצי שנה בסיטה בפריז שם היציג תערוכה מיצירותיו.

במקביל לעבודתו החינוכית והציבורית כמזכיר קיבוץ כמה פעמים, ריכוז מחלקת תרבות בתק"ם, מזכיר התק"ם שבתקופת כהונתו הנהיג את "המהפך הקיבוצי-הקיבוץ המתחדש". כיהן גם כמנכ"ל להקת המחול הקיבוצית  ובו בזמן המשיך ליצור אמנות בעלת ביטוי אישי ורגיש . עסק גם באמנות מוזמנת כגון עיצוב שטיחי קיר בבתי המלון של שפיים ורמת רחל, עיצוב קיר אומנותי באולם הקונגרסים בעיר אבידז'אן  בחוף השנהב באפריקה, איור לסוכת תמיד בבני ברק, איורים לספרים של לאה גולדברג ורחל שפירא, עבודות אמנות במבנים אדריכליים ומייצב אריחים בבית הקברות של שפיים. מכלול יצירתי זה יבוא לידי ביטוי בתערוכתו רבת הרבדים והטכניקות.

קישור לקטלוג התערוכה >>>

אוצרת התערוכות : רות שדמון.                                                      התערוכות ינעלו ב-30.7.2016