אוקטובר 2015

המכתב נשלח לקראת דיון על התקציב של השנה הבאה במליאת המועצה

לכבוד ראש המועצה, מר יוסי ורדי , מזכירי הישובים בעמק הירדן, נציגי הישובים במליאת המועצה האזורית עמק הירדן ולתושבי העמק -

שלום רב !

בית אורי ורמי נחושתןמוזיאון האמנות בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד, נמצא בפרשת דרכים. רותי שדמון, המנהלת והאוצרת של המוזיאון, עומדת לפרוש לגמלאות בקרוב, לאחר 25  שנים של הפעלת המוזיאון. פועלה של רותי מוכר לכל חובבי התרבות בעמק, למבקרים שמגיעים לאזור, לילדי בתי הספר אשר מגיעים מדי שנה למוזיאון, ובקרב אנשי תרבות במדינה.

בשנים האחרונות, רותי תרמה את זמנה למוזיאון מתוך שליחות, המבוססת על השקפה שחיי תרבות ללא פרנסה אינם אפשריים, אך חיי פרנסה ללא תרבות אינם ראויים. בבואנו לחפש מחליף או מחליפה לרותי, עלינו להפנים את העובדה שהבאת מחליף ברמה של רותי תדרוש מחויבות כספית שאינה אפשרית במסגרת התקציבית הנוכחית.

לאחר שקיימנו דיונים עם מנהלי אשדות-מאוחד, ולאחר שהם הסכימו לקחת על עצמם להזרים כל שבאפשרותם לתרום, אנו נאלצים לפנות החוצה על מנת להשלים את תקציב המוזיאון. פנייתנו העיקרית היא אליכם – נציגי היישובים בעמק הירדן.

תושבי העמק נהנים ממוזיאון שאינו נופל באיכותו ממוזיאונים במרכז הארץ הן ברמת התצוגה והן בחזון האמנותי (אם כי, לא בגודל). ילדי העמק נחשפים באופן רצוף לחשיבה יצירתית ומגוונת מרחיבת- אופקים. למרבית תושבי המגזר ההתיישבותי בארץ אין את היכולת ליהנות ממשאב תרבותי שכזה והם יכולים רק לקנא בתושבי העמק על הימצאות המוזיאון בקרבם. על כן, אנו פונים ומבקשים מכם, נציגי היישובים באיזור, להרים את הכפפה ולהבטיח את המשך פעילותו של המוזיאון. דרושה לנו הקצבה שנתית של 150,000 ₪ על מנת לקיים את המוזיאון (להזכירכם, כיום המועצה מקציבה 40,000 ש"ח מדי שנה, ובתמורה, כל אנשי העמק נהנים מכניסה ללא תשלום).

ברור לנו שלא קל להקציב כספים לכל מטרה ראויה – אין לזה סוף. יחד עם זאת, במקרה של בית אורי ורמי נחושתןאי-השגת תקציב פירושה סגירת המוזיאון וחיסול נכס תרבותי ייחודי של כולנו.

אני מפנה את תשומת לבכם למאמר המצ"ב – פנייתה של האוצרת וחוקרת האמנות טלי תמיר אל חברי המליאה בנדון. טלי תמיר אצרה כמה תערוכות חשובות במוזיאון והיא מכירה היטב את פועלו. כמו כן, נשמח להעביר לכל דורש את הדוחות הכספיים של המוזיאון. המעוניין לקבלם מוזמן לפנות אלי ישירות, או למוזיאון.

בברכת חברים,

רו"ח  מרק לינטון , יו"ר עמותת מוזיאון בית אורי ורמי נחושתן.