חפשו אותנו בפייסבוקחפשו אותנו באינסטגרם דף הבית | פעילויות ואירועים | אגף חינוך ומורשת | מידע לביקור | אודות | About the museum

ברוכים הבאים לאגף החינוך במוזיאון בית אורי ורמי נחושתן, שמרכז את כל תוכניות החינוך והתרבות למבוגרים, לילדים ונוער של המוזיאון.

אנו מציעים עושר של פעילויות המותאמות למגוון רחב של קהלים, מקבוצות מאורגנות ועד משפחות, ומכל שכבות הגיל. הצוות שלנו מורכב מאנשי מקצוע בעלי רקע מגוון, החולקים אהבה עזה לאומנות, חינוך ותרבות. השאיפה שלנו היא להעניק לכם חוויה מעשירה, מרגשת ובלתי נשכחת ולהבטיח שתפיק את המרב מהביקור.

**סיורים מודרכים לקהל הרחב ללא עלות מתקיימים בכל יום חמישי בשעה: 11:00 (בעברית ובאנגלית)**

הצטרפו אלינו להרפתקה מרתקת של גילוי, השראה והתפתחות אישית! אנו מזמינים אתכם לחוות מסע מעשיר, שבו כל צעד הוא הזדמנות לרכוש ידע חדש ולחוות חוויות בלתי נשכחות. בואו לפתוח דלתות לעולמות של יצירה, להרחיב אופקים ולצבור זיכרונות מיוחדים בסביבה מעוררת השראה.

סיור מודרך בתערוכות

חינוך פורמאלי

אגף החינוך של מוזיאון בית אורי ורמי נחושתן מציע מגוון הדרכות, סדנאות יצירה, מפגש עם אומנים ואומניות ופעילויות לקבוצות של תלמידים מכל שכבת גיל — מגני ילדים ועד תיכון ומכל זרמי החינוך הרגיל והמיוחד — המגיעים לביקור במסגרת בית הספר וכן, הרצאות והכשרות ייעודיות לצוותי החינוך.

אנו מזמינים מוסדות חינוך ליהנות ממגוון סיורים חווייתיים שכוללים:

• למידה אקטיבית דרך משחק, חידות, ושיח
  • סדנאות יצירה
  • דיאלוג מקרב מוכוון רגש על יצירות אמנות

הסיורים מלווים בהדרכה ייעודית ומותאמים לנושאים הנלמדים בתוכנית הלימודים של חטיבות הגיל השונות, בהתאמה למטרות וליעדי משרד החינוך ובית הספר המבקר במוזיאון.

חפשו אותנו בגפ"ן - התוכנית החינוכית "מאובדן ליצירה" מספר 41996, מתמקדת בכוחן של האמנות והקהילה להצמיח יופי ומשמעות מאובדן וקושי והיא רלוונטית במיוחד בתקופה קשה ומאתגרת כמו שלנו.

סדנת יצירה בפלסטלינה בהשראת התערוכות המוצגות, באגף החינוך של המוזיאון

חינוך בלתי פורמאלי

אנו מציעים עושר של פעילויות, משחקים, וסדנאות שמגרות את הדמיון ומפתחות את המחשבה, במגוון טכניקות וחומרים, בהשראת התערוכות המוצגות ותצוגת הקבע, ביניהן:

• מסתורין במוזיאון: משחק חידות קבוצתי.
  • קוראים ציורים: סדנאות יצירה בעקבות ספרי ילדים אהובים.
  • אמנות וקיימות - סדנאות יצירה מחומרים ממוחזרים ואנימציה המעודדות ערכים של הכרה ודאגה לסביבה, ומפתחת את הדמיון והחשיבה היצירתית.
  • סיפורי בדים – סדנת יצירת סיפור אישי-משפחתי בהשראת אומנות הטלאים.
  • סדנת אמנות יוצרת בטבע.

סדנת יצירה למשפחות

למשפחות

אנו מזמינים משפחות לחוות איתנו מסע של גילוי ויצירה, המשלב למידה והנאה במרחבים מרתקים ומעוררי השראה. אנו מציעים פעילויות מגוונות למשפחות לאורך השנה כולה, עם דגש מיוחד בחגים ובחופשות. מחוגים וסדנאות ועד אירועי תוכן ייחודיים, כל הפעילויות מתוכננות בהשראת התערוכות העכשוויות ומתקיימות במגוון מרחבים - מאולמות המוזיאון ואגף החינוך ועד חצר הפסלים ומדשאות הקיבוץ.

קבוצות מאורגנות

אנו מתמחים בהתאמת חוויות ייחודיות לקבוצות מאורגנות מכל הסוגים. בין אם אתם מחפשים ביקור קצר של כשעה וחצי או יום שלם של פעילויות, יש לנו את התוכנית המושלמת עבורכם.

אנו מקדמים בברכה מגוון רחב של קבוצות:

• אזרחים ותיקים
  • ארגונים עסקיים
  • חברות פרטיות
  • שוטרים וחיילים (דרך המועצה לשימור אתרים)

הגמישות היא המפתח - אנו פתוחים לקבלת קבוצות בכל יום בשבוע, בתיאום מראש.

מה שהופך את הביקור שלכם למיוחד הוא הגישה המותאמת אישית שלנו. אנו "תופרים" כל תוכנית בקפידה כדי להתאים במדויק לצרכים ולמטרות הייחודיות של הקבוצה שלכם. זוהי הדרך שלנו להבטיח שכל ביקור יהיה חוויה משמעותית ובלתי נשכחת עבור כל משתתף.

סדנת צללליות לילדים באגף החינוך של המוזיאון

מה אנחנו מציעים?

• סיורים מודרכים בתערוכות המתחלפות ובתצוגת הקבע שמותאמים לצרכים ולתכנים של הקבוצה.
  • סדנאות יצירה בהנחיית אומנים ואומניות במגוון חומרים ושיטות עבודה. אפשרות כמפגש בודד או סדרת מפגשים.
  • מפגשים עם אומנים ואומניות מקומיים בסטודיו שלהם. אפשר ומומלץ לשלב אותם עם סיור מודרך במוזיאון.
  • הרצאות לקבוצות: מגוון הרצאות שמאפשרות להרחיב ולהעמיק בנושאים העולים בתצוגות הקבע ובתערוכות המתחלפות. אפשר ומומלץ לשלב אותן עם סיור מודרך.

הרצאה של ד"ר איילת כרמי

*רשימת ההרצאות מתעדכנת בכל עת.

• השתלמויות לאנשי חינוך, אקדמיה ומרצים. תוכניות ייחודיות עבור צוותי הוראה, מנהלים, מפקחים, מרצים, מורים וסטודנטים, הכוללות קורסי העשרה, הרצאות, סדנאות, ימי גיבוש, ימי עיון, אירועי סיום, סיורים מודרכים ועוד.
  • השכרת אגף חינוך ומורשת לטובת כנסים, השתלמויות, ימי עיון, ימי גיבוש לעובדים, אירועי חברה, ימי הולדת למבוגרים ועוד.

לפרטים וליצירת קשר:

ד"ר איילת כרמי, מנהלת חינוך וקשרי קהילה של המוזיאון