לוקאליזם - תערוכה קבוצתית > לוקאליזם - תערוכה קבוצתית

'לוקאליזם', תערוכה קבוצתית, אוצר: קובי לוי

יובל אברמי, מוחמד טאטור, שלומי יצחק, עמית מנדה לוי, תמר קנובל

בתערוכה לוקאליזם חמישה פרויקטים של בוגרים מהמחלקה לתקשורת חזותית בצלאל, המציגים קריאות שונות של הזירה הישראלית. הפרויקטים נושאים כולם אופי מחקרי ואישי והם הוצגו לראשונה במסגרת המחלקה כפרויקטים אוטונומיים. בתערוכה הנוכחית הם הורכבו מחדש בהצבה משותפת, המכילה מבעים רעיוניים וחזותיים קונפליקטואליים אודות המרחב וההיסטוריה המקומיים.

כהניזם של שלומי יצחק הוא מחקר חזותי המנסח את מאיר כהנא כתופעה. הפרויקט מנהל דיאלוג בין דוקומנטים, מכתבים אישיים, שלטי מודעות, קטעי עיתונות וקטעי וידיאו. בבני אותו הים, תצלומים וספר של יובל אברמי, תיעוד מפגש של יוצר הספר עם בת-־ים מקצועית מצרית. המפגש נערך בחצי־האי סיני במהלך פסח תשע״ט (2019). יומן מחאה של עמית מנדה לוי הוא פרויקט המתייחס לאירועי הפגנות בישראל – מהספר הלבן (1939) ועד ההפגנות נגד הסכמי אוסלו (1993). הפרויקט מחולק לארבע מערכות: כלכלית, חברתית, מלחמתית ומדינית. אישה בונה ארץ של תמר קנובל הוא מיצב וידאו וסאונד בעקבות דמותה של עדה פישמן מימון, קרובת משפחה של היוצרת ולוחמת למען זכויות נשים בתקופת קום המדינה, שדמותה נותרה עלומה ונשכחת. פישמן מימון הייתה ממייסדות 'תנועת הפועלות׳ וחברת הכנסת הראשונה מטעם מפא״י. אוסף התמונות הפרטי שנמצא עם עזבונה היווה בסיס לשחזורים המוצגים בווידיאו כפרשנות ויזואלית לדבריה. Constructed Moon של מוחמד טאטור הוא פרויקט צילום העוסק בעיר יריחו, אחת הערים העתיקות בעולם. הקזינו "אואזיס" שנפתח בעיר בשנת 1998 סימל עבור תושבי יריחו והפלסטינים ככלל, שינוי אפשרי של המצב הכלכלי ותקווה לשלום. הפרויקט מציג את יריחו היום כשיקוף של אירועי העבר שלה.

1 (5)_יובל אברמי, בני אותו הים

יובל אברמי, בני אותו הים