דוד חקי

אורי ורמי – חלק א': סרט טבע

אוצרת: סמדר קרן

אורי ורמי – חלק א': סרט טבע של דוד חקי הוא מיצב וידאו וסאונד רב-ערוצי, המתפרש על פני שלושה חללים – חדר ההנצחה, חלל יאשין הצמוד לו וחדר האוסף הנמצא בקומת המחסנים של המוזיאון ונחשף לציבור לראשונה. בסרט דחוס ועוצמתי בן 12 דקות, שצולם כולו באוסף הפיסול, מגיב האמן למרכיביו ההיסטוריים והביוגרפיים של המקום. סרט נוסף עוקב אחר קהילת הטווסים בקיבוץ במשך היום והלילה, כאשר הפסקול הרב-שכבתי משלב בין קולות באופן המערבב בין הזמנים. התערוכה היא חלק מפרויקט מחקרי מתמשך, המתייחס לסיפורו של המוזיאון דרך טיפול באזורי "השוליים" שלו. הפרויקט מציע גישה המערערת על הנרטיב השגור ועל תוקפם של מושגי האבלות, הלאומיות, ההנצחה והזיכרון, כפי שהתקבעו במוסדות תצוגה ומורשת קיימים.

פתיחה: 7.10.23  נעילה: שבת, 5.10.24 (העבודה תוצג למשך שנה)