חפשו אותנו בפייסבוקחפשו אותנו באינסטגרם דף הבית | פעילויות ואירועים | אגף חינוך ומורשת | מידע לביקור | אודות | About the museum

אור הרץ, אורות גבוהים

אוצרת: טלי בן-נון

על רצפת החלל ניצבים מקבצים פיסוליים שמתכנסים ומתפרקים ופונים לכיוונים רבים, ללא מרכז אחד. חלקם נדמים לשברי חלום, לאנקדוטה, למשל או לחידה. אחרים נראים כזירות שלאחר תאונה או אסון, מרוצפים בממצאים שיש לחבר ולפענח. יחד הם מרכיבים עולם פרוע של פסלי חומר, שופע מיזנסצנות וסיפורים זעירים – סוריאליסטיים, גרוטסקיים או מאיימים, תצרף של מיתוסים עתיקים, ייצוגים ארכיטיפיים ורסיסי מחשבות.

משוחררת מן הרהיטות וברוחם של הדאדא, הנונסנס והאבסורד, שפתו הפיסולית של אור הרץ שומטת את החוק וצונחת מחוץ לסדר. אסוציאטיבית, אימפולסיבית, צבעונית ושוצפת, כמו שטף דיבור גולמי, לא מגובש, אולי ילדי, נעדר גבולות. עולמו של הרץ מאוכלס פסלים היברידיים המשלבים צורות גיאומטריות ואורגניות, מופשטות ופיגורטיביות, שלתוכם מותכים מוטיבים ואזכורים ממעשיות ואגדות ומאמנויות הקראפט, הקיטש, והאנימציה. אך הצבעונית העליזה והנאיבית מתעתעת. הפסלים טעונים בפרובוקציות שמאיימות להפוך את המרחב המשחקי לשדה מוקשים.

פתיחה: שבת 18.5.24; נעילה: שבת, 14.9.24